Sådan holder du motivationen og produktionen i top

Skibsklokke på kontoretDet er super fedt at arbejde på et kontor sammen med andre mennesker. Det gør hverdagen lidt mere spændende når der er andre at snakke og sparre med. Du kan få gode råd til hvad du bør gøre i den situation du arbejder på lige nu, ligesom du kan hjælpe de andre.

En af de andre gode ting ved at arbejde på kontor med andre, er at du kan lige løsne stemningen lidt op eller få tankerne lidt væk, hvis du er kørt fast. Så kan du lige kort udveksle et par ord med sidemanden, om fodboldkampen i tv i aften, eller hvad de sendte i går. Det er både hyggeligt og socialt, ligesom det også får dagen til at gå lidt hurtigere.

Indfør regler for forstyrrelse

Men det sociale på kontoret kan også gå hen og blive en belastning. Hvis du hele tiden bliver forstyrret af de andre, når de sidder og keder sig, så kan det godt blive en belastning. Hvis du er dybt koncentreret om en opgave og har mange bolde i luften med den, så kan det tage rigtig lang tid at komme ind i samme koncentration, hvis en af dine kollegaer hiver dig ud af det. Der kan godt gå helt op imod et kvarters tid, før du egentlig er tilbage igen i samme koncentration, fra det øjeblik du begynder at arbejde koncentreret igen.

Vejen til stor produktivitet er derfor bla. at have nogle regler / et kodeks for hvornår det er tilladt at forstyrre en kollega. Ved at have nogle regler, så er det helt O.K. at sige fra, hvis en kollega begynder på noget ”ligegyldigt”. Det bør det helt klart være, sådan at man hurtigt kan sige ”Nej, ikke lige nu” til en kollega der kontakter dig.

Men man kan også føre den videre, og prøve at få folk til at forstå hvordan man ser ud hvis man arbejder koncentreret. Sidder man tilbagelænet og ikke ser så aktiv ud, KAN det være et tegn på at man godt må forstyrres, men det kan også være man virkelig tænker f.eks.

Nogle personer arbejder bedst ved at høre musik eller radio. Her kan man f.eks. aftale på kontoret, at man ikke forstyrrer hinanden, hvis personen sidder med høretelefoner på. Så er det et tegn til omverdenen, at man arbejder koncentreret og man ikke vil forstyrres.

Man kan også aftale en ting man kan sætte frem på skrivebordet, hvis man ikke vil forstyrres. Eller tænde skrivebordslampen eller en anden ting. Hvert kontor er jo indrettet forskelligt, så prøv at se på hvad I kan gøre på jeres kontor, sådan at I holder produktionen i top.

Fedt trick til at øge motivationen

Når du nu sidder på kontoret sammen med dine kollegaer, der ikke vil forstyrres, så kunne det jo være fedt, hvis I også havde et signal som I kunne bruge, når I sidder med noget I virkelig brænder for at fortælle kollegaerne.

Det kan være når du lige har landet en kæmpe ny ordre eller skaffet en ny stor kunde. Det kan også være andre ting, men kravet er at det er noget stort og som har krævet en kæmpe indsats. Noget som ikke sker 10 gange på en dag, men noget som er værd at fejre.

Skibsklokke på kontoretI dette tilfælde, vil det være fedt for både dig og dine kollegaer at fejre det sammen. Det øger din motivation for at være dig der bliver fejret næste gang, så du giver den gas for at opnå resultatet, ligesom dine kollegaer ikke vil tabe modet helt. De kan helt konkret se at det kan lade sig gøre, at skaffe den nye kunde eller en kæmpe ordre.

Måden hvorpå at man kan ”få lov” til at forstyrre alle kollegaer på, er ved at købe en skibsklokke og hænge den op, et centralt sted på kontoret. Hæng evt. et skilt op ovenover, hvor der står ”Sejrsklokken” eller noget tilsvarende.

Når en af jer så har noget stort at fejre, så går man simpelthen op og ringer med klokken, så alle ens kollegaer tydeligt kan høre det. Her er det helt tilladt at ringe med klokken, uanset om alle andre kollegaer har ”forstyr mig ikke” signalerne ude. Du ringer med klokken så snart ordren eller kunden er i hus. Basta!!

Og så er tanken så, at alle dine kollegaer afbryder det de er i gang med, og kommer op til dig, for at høre hvad der er sket af store ting. Det kan være en stor glæde for dine kollegaer at høre at kæmpe ordren er kommet i hus, og deres løn er sikret den næste måned eller lignende. De giver et skulderklap og I får lige vendt situationen. Du får glæden ud af kroppen og kan bagefter gå glad tilbage til dit skrivebord. Det samme kan dine kollegaer gøre og motivationen har lige fået et hak opad.

Den bedste skibsklokke til kontoret

Alt efter om I vil have en messing eller en forkromet skibsklokke, så kan jeg anbefale nedenstående skibsklokke. Den har en fin og god lyd, som passer fint til kontorer og andre lignende steder.

Alt efter kontorets størrelse, kan størrelsen på skibsklokken også varieres. Er man på et lille kontor med 2-5 personer, vil den mindste klokke være helt perfekt. Men er man måske 20-50 personer på kontoret, så skal man nok op i en af de større størrelser. Den lille skibsklokke har en diameter på bare 5 cm, mens den helt store fås på 17,5 cm. Den vil jeg dog mene er for stor til at have på kontoret. Her vil jeg måske mere anbefale klokken med en diameter på 10 cm til de store kontorer. Her er lyden helt sikkert kraftig nok, til at få vækket selv den mest koncentrerede eller sløve kollega.

Skibsklokken koster oven i købet ikke meget mere end få hundrede kroner, så det er super godt givet ud, for at få motivationen helt i top. Du vælger størrelsen på skibsklokken i næste trin.

Klokke i messing til kontoret Forkromet skibsklokke til kontoret
Find skibsklokke her Find skibsklokke her

 

Held og lykke med at øge motivationen på kontoret og få hevet de ordrer hjem.

Arbejder du selv på et kontor, hvor I har gjort brug af dette trick med skibsklokken? Så hører jeg gerne i kommentarerne herunder, hvad du synes om det og om det var en succes. Skriv gerne hvordan I brugte klokken, da det kan være med til at give inspiration til andre læsere.

Comments

  1. Hos os forsøger vi altid at fejre de små succes’er. Kan være vi skulle fejre det ved at ringe med klokken 🙂

Speak Your Mind

*