Receptionsklokke

Receptionsklokke i messingI mange receptioner går personalet til og fra disken. Det kan være de skal vise en kunde på plads, hente nogle papirer, kaffe eller give en besked til en kollega. Receptionisterne kan også have andre opgaver. På hoteller kan de f.eks. skulle sørge for at sætte morgenmad ind på buffeten eller have andre opgaver væk fra selve receptionen.

Bestil receptionsklokken her

Derfor er der ofte behov for at kunderne kan tilkalde personalet til receptionen. Det er her at en decideret receptionsklokke kommer ind i billedet.

En receptionsklokke er en klokke, som man nemt lige kan stille på disken eller bordet. Den har en lille trykknap øverst, som når man slår på den, så aktiveres klokken og giver et rimelig højt og tydeligt ”pling”. Så kan personalet høre at der er kunder i receptionen, selvom de måtte være flere lokaler væk.

Klokken bliver oftest brugt i receptioner og hedder derfor officielt en receptionsklokke. Men da det ofte er receptioner på hoteller der har dem, bliver de også nogle gange kaldt for en hotelklokke.

Andre steder som klokken bruges

bordklokkeEt andet sted hvor man ofte ser denne form for klokke anvendt er i butikker. Det er ofte i små niche butikker. Butikker som ikke får ret mange kunder i løbet af dagen, og hvor ekspedienten ofte selv har andre opgaver. Det kan være en lille butik hvor indehaveren selv producerer varerne i et tilstødende lokale. Når der så kommer kunder, kan de ringe på receptionsklokken og så kommer ejeren frem.

I disse tilfælde vil det jo være lidt forkert at kalde klokken for en receptionsklokke, og derfor går den også under navnet bordklokke. Bordklokken står på bordet eller disken hvor man bliver ekspederet. Den kan dog også blive kaldt for en butiksklokke, men det er ikke så tit nogen kalder den for det.

Et andet sted klokken ofte også finder anvendelse er i restauranter. Her stiller man det på det bord der adskiller køkkenpersonalet fra tjenerne. Så kan kokken ringe på klokken, når der er en portion mad klar. Den må jo ikke stå for længe og blive kold, hvorfor det er vigtigt at tjenerne opdager at maden er klar med det samme. Her kalder man ofte klokken for en restaurantklokke, men man bruger nu også de andre betegnelser som bordklokke eller hotelklokke her.

Køb receptionsklokker her

 

 

Speak Your Mind

*