Håndklokke til dirigent, formand eller toastmaster

HåndklokkeHvis du har set tv fra folketingets åbning eller andre møder i folketingssalen, så har du sikkert set at formanden ringer med en håndklokke når mødet slutter m.m. Sådan en håndklokke er faktisk ofte brugt til en lang række møder.

Et af de mest kendte steder hvor man bruger sådan en håndklokke, er feks. til generalforsamlinger i mange virksomheder eller generalforsamlinger i foreninger.

Her er det dirigenten som kan ringe med klokken. Der kan både ringes med klokken for at få ro i salen, hvis et emne har fået sindene i kog. Men der kan også her ringes med klokken når mødet er hævet.

Der er også mange dirigenter eller formænd, som ringer med håndklokken når de starter mødet. På den måde kan man nemt samle alle folks opmærksomhed, da klokkens lyd går fint igennem, selv når der er mange mennesker der snakker.

Enhver virksomhed der afholder større generalforsamlinger samt alle foreninger som er lidt mere end 10 personer, bør derfor have en håndklokke i deres samling. På grund af at klokken ofte anvendes til generalforsamlinger m.m. så er håndklokkens mere officielle navn, en dirigentklokke.

Bruges også som toastmasterklokke

På grund af klokkens klare lyd, bliver sådan en håndklokke også brugt ved større fester. Her kan toastmasteren have klokken oppe ved sig, sådan at han kan ringe med den, når der skal til at være en tale eller andet. Så behøver han ikke slå sit eget glas helt itu. Så hvis du skal holde en fest, f.eks. et større bryllup, og enten du selv eller en anden skal være toastmaster, så kan jeg anbefale at købe en håndklokke, så går det nemt med at få opmærksomhed når det er påkrævet.

Håndklokker fås i forskellige udgaver

Du kan få en håndklokke i lidt forskellige udgaver. Du kan vælge imellem at få en håndklokke i messing eller i forkromet messing. Hvad der passer bedst til dit eller jeres behov, kan I derfor selv vælge. Typisk ligger priserne på ca. 200-350 kroner for en håndklokke.

Håndklokke i messing
Find håndklokke her

 

Denne håndklokke er lavet af messing. Den har en diameter på 9 cm og er 13,5 cm høj. Denne håndholdte klokke har en flot lyd og en god og kraftig kvalitet, så den kan holde i mange år.

Er man mere ude efter en håndklokke i forkromet messing, så kan det også sagtens lade sig gøre. Her er en model på 8 cm i diameter og 14 cm i højden. Håndklokken er fremstillet i Indien.

Forkromet håndklokke 8 cm

Find håndklokke her

Håndklokken på 13 cm er derfor den største håndklokke. Man skal jo også kunne bære den super nemt. En håndklokke på 13 cm giver en meget kraftig lyd, som kun kan anbefales til større sale og lignende, hvor man skal kunne høre den lidt længere væk, lidt ligesom i folketingssalen. Men kan også være til større konferencer eller kursussteder.

Speak Your Mind

*