Gammel skibsklokke – Sådan finder du en

Gammel skibsklokkeI gamle dage var der skibsklokker på alle skibe og de blev brugt til noget. Det gør man ikke altid idag. Nu hænger de ofte bare til pynt, som et slags klenodie, hvor man kan blive mindet om hvordan livet på havet var i gamle dage.

Skibsklokkerne blev brugt til at ringe med, når der var vagtskifte ombord på skibet. Dengang havde man ikke ure eller andre mere elektroniske alarmer man kunne gøre skibets besætning opmærksom med. Men her var skibsklokken et glimrende redskab. Her kunne man ringe med skibsklokken, og alt efter hvordan der blev ringet, vidste skibets besætning, hvad de skulle gøre. Det kan sammenlignes lidt med trompet eller trommespilleren i de gamle hære. Her kunne de spille forskellige signaler, og så vidste soldaterne om det var tid til angreb eller om de skulle trække sig tilbage.

Efterhånden som gamle skibe bliver ophugget, så er der visse ting som man nogle gange passer på. Det gælder især for historiske skibe, som enten kan være militærskibe, kongeskibe eller andre skibe der har en sjov eller bemærkelsesværdig historie. Man kan ofte finde på at passe på ankeret, men altså også især skibsklokken. Allerbedst er det, når skibsklokken har indgraveret skibets navn. Så kan sådan en gammel skibsklokke virkelig blive penge værd, hvis den har siddet ombord på et historisk skib.

Det kan dog godt være svært at opspore en gammel skibsklokke, da de fleste enten ligger gemt hjemme hos folk eller er anbragt på et museum, som også er ude efter de mest eftertragtede skibsklokker.

Men nogle gange kan man være heldig, at der kommer nogle rigtig gode og eftertragtede gamle skibsklokker til salg på nogle auktionshuse. Her kan sådan en eftertragtet skibsklokke godt blive solgt for meget store beløb. Ja, selv millioner af kroner, kan de mest eftertragtede og historiske klokker blive solgt for.

Men er man mere på jagt efter en almindelig gammel skibsklokke, til at have hængende derhjemme og man ikke vil have en helt ny klokke hængende, så findes der også råd for det. Det er jo lidt sjovt med en skibsklokke med lidt historie.

Du kan godt gå på jagt efter en brugt skibsklokke på de forskellige online auktions sider eller brugtsalgsmarkeder. Det kan f.eks. være QXL, DBA eller Gul & Gratis. Her er det ikke sjældent at du kan finde en gammel skibsklokke.

Et andet forslag kan være at kontakte en skibsophugger, som f.eks. denne skibsophugger i Grenå. Det kan godt være at han ikke har nogle gamle klokker liggende lige nu, men måske du kan lave en aftale om, at når han støder på en gammel skibsklokke på et tidspunkt, så må han gerne kontakte dig, og så kan det være du kan købe den for et mindre beløb. Måske du her ovenikøbet kan være så heldig, at du kan få en lille historie med, omkring det skib som klokken har siddet på. Så har du lidt ekstra guf at underholde dine gæster med, når man kigger på din gamle skibsklokke derhjemme.

Comments

  1. Ole Grundtvig skriver

    Hej jeg søger en skibsklokke den skibsklokke hvor beslaglagt er et anker der holder klokken den fanget mit blik med det samme hvad koster den og så er der også en skibsklokke af messing hvad koster de skibsklokker mvh Ole Grundtvig

  2. Hej kan i oplyse hvor skibsklokken på Odense rådhus stammer fra? Er nysgerrig😄Mvh Mikkel Hallberg

Speak Your Mind

*