Dirigentklokke

DirigentklokkeHvis du står og skal bruge en dirigentklokke, som du kan bruge til generalforsamlingen, konferencer eller andet, så kan du finde nogle gode dirigentklokker her.

Se udvalget her

 

Hvad er en dirigentklokke

En dirigentklokke bruges næsten altid til generalforsamlinger i foreninger og virksomheder. Det er dirigentens værktøj, hvor han kan åbne mødet eller afslutte en debat. Det markerer at nu er der truffet en beslutning.

Dirigentklokken er derfor ikke som navnet ellers kan antyde, en orkester-dirigents klokke. Det har intet med det at gøre.

En af de mest kendte dirigentklokker, er nok den som bliver brugt i Folketinget. Her ringes der med klokken når mødet åbner og når der er pauser eller andet. Så ved alle at nu skal vi være stille og arbejdet går i gang. Ofte kan man se folk stå og snakke rundt omkring i hjørnerne, men når klokken ringer, så finder medlemmerne deres pladser. Klokken finder også anvendelse i Folketinget hvis der er uro eller ballade. Så ringer formanden med klokken og beder om ro i tinget.

Et andet godt sted man kan bruge den, er f.eks. ved bryllupper, hvor toastmasteren kan have en klokke. Så er han fri for at banke på glasset hver gang han skal sige noget. Desuden kan det være svært at høre glasset, hvis der er mange gæster. En dirigentklokke høres meget nemmere i større forsamlinger.

Dirigentklokken består af en lille klokke samt et håndtag. Håndtaget går lige op fra klokken og kan enten være lavet i samme materiale som selve klokken eller være lavet af træ. Klokken kan så stå på selve klokken, enten på et bord, men man ser også at nogle dirigentklokker leveres med en lille plade den kan stå på. Klokkens opbygning gør også, at den nogle gange kaldes for en håndklokke.

Dirigentklokker (eller håndklokker) laves ofte i messing eller i krom. Og kan som sagt have skaft i samme materiale som selve klokken, men kan også have et træskaft. Se et eksempel på en dirigentklokke i messing her.

Derudover er der tradition for at nogle foreninger eller virksomheder får indgraveret deres navn i dirigentklokken. Det kan f.eks. indeholde navn og stiftelsesdag. Sådanne dirigentklokker kan med tiden blive en ren museumsgenstand.

Køb dirigentklokke her

 

 

 

Speak Your Mind

*