Barklokke til din bar i hjemmet eller caféen

BarklokkeEr du i gang med at bygge en bar derhjemme eller er du professionel bar-ejer, så har du brug for en barklokke til baren. Ingen bar, er en rigtig bar, uden en klokke. Her kan du se hvad reglerne er for brug af klokken i baren samt blive guidet til at vælge den rigtige barklokke til dine behov.

Du kan købe en barklokke lige her.

Hvad er en barklokke?

En barklokke er i princippet ”bare” en skibsklokke der er hængt ind i baren. Det kommer sig nok af, at man i gamle dage brugte det først på forskellige barer for søfolk, sidenhen har det bredt sig til alle typer barer, både i Danmark og i udlandet. Det er næsten ligegyldigt hvor du kommer hen i verden i dag, så har de fleste barer en barklokke hængende.

Formålet med barklokken er først og fremmest at bartenderen kan bruge den. De uskrevne regler, foreskriver at han ringer med den, lige før lukketid. Signalet med klokken er så tegn til alle gæster om, at nu er det tid til at bestille sidste omgang. Det er altså en smart måde for ham, til at fortælle alle kunder i caféen, at han lukker lige om lidt. Hvis de vil have mere at drikke, så er det altså absolut sidste udkald, når klokken ringer.

Derudover bliver klokken også brugt af kunderne / gæsterne selv. Når en gæst går op at ringer med klokken, betyder det, at denne person giver en omgang til alle der er til stede. Det kan derfor blive rigtig dyrt, hvis der er mange gæster i caféen. Derfor er der også tit nogle der joker med, at når de er fulde, at man ikke lige skal komme til at gribe ud efter snoren i barklokken, hvis man er ved at få overbalance.

Da både kunder og bartenderen skal kunne bruge klokken, er det derfor en god idé at hænge den op, præcis ovenover baren. Er der derfor en stolpe kan du hænge den på den, ellers ude i siden op ad en væg eller lignende.

Forskellige materialer og størrelser

Du kan få barklokken i forskellige materialer. Det mest anvendte materiale er messing. Den normale ”gyldne” messing giver et super flot look i baren. Men man kan også få en mere lys barklokke. Det er en forkromet klokke, som virkelig også har et eksklusivt look. Hvad der passer bedst til din bar, er jo en smagssag og kommer an på hvad du ellers har af udstyr.

Barklokken kan også leveres i forskellige størrelser. Det du skal være opmærksom på her, er hvor stor selve baren er. Er det en lille hjemmebar i kælderen, med plads til 2 personer, så kommer klokken nemt til at virke overdrevet, hvis den er alt for stor. Så pas på du ikke køber den for stor, da det er let at lade sig friste, da det ikke nødvendigvis koster meget mere at købe den større.

Der er også en anden ting du skal være opmærksom på, inden du vælger størrelse. Det er rummets størrelse. Hvis du har en stor professionel bar, hvor du skal kunne ringe hele caféen eller diskoteket op, så har du selvfølgelig brug for en stor klokke, som alt andet lige, giver noget mere lyd fra sig. Men er du derhjemme eller i et mindre lokale, så vil den helt store klokke være alt for kraftig. Her vil gæsterne sidde og få ondt i ørerne når du ringer.

Størrelserne går fra 5 cm i diameter og helt op til 17,5 cm i diameter. Jeg vil sige at den mindste på 5 cm nok er for lille til de fleste steder, mens en af dem på 8-9 cm er mere normale til hjemmebrug. Har du en mere professionel og større bar, så vil jeg anbefale dig at gå efter en klokke til baren i størrelsen 10, 15 eller 17,5 cm. Dog vil jeg kun anbefale den på 17,5 cm til de helt store steder, hvor der er mange snakkende gæster og evt. musik man skal overdøve med sin ringen.

Herunder kan du hoppe til webshoppen hvor du kan købe disse bar- og skibsklokker. Klokkerne varierer i pris fra ca. 140 til små 500 kroner for den største. Du har 30 dages fuld returret og klokken kan leveres på 1-3 dage.

Barklokke i messing Barklokke forkromet
Find barklokke her Find barklokke her

 

 

Speak Your Mind

*